Faruk un damarına bastın beya

Güzel bir konu..
Kendimce gözlemlediğim bir kaç noktayı ben dile getireyim.
En çok yapılan hata bence şu...ama 15 gün ama 2 ay Egıtım almış ava gırmıs yavru yada genc bır kopegı, sahibi bu köpek tamam usta oldu gözüyle görüyor.. Köpeğe belli aralıklarla tekrarı gereken egitimleri göstermiyor. Artık o hevesle yada hırslamı diyeyimhaftada 1 gunum var diyor.. 4-5 arkadaş dalıyorlar dandun yavru köpek bir anda çatışmanın ortasında kalıyor...Sonra köpek korktu.. Yada köpek düdük eğitimi almış, aport yapıyordu ama yapmıyor artık deniliyor..Genc kopekler yapı ıtıbarı ile asiler,kendıne guvenlerı geldıkce zaten denileni yapmama baskı altındna kurtulma eğilimleri artıyor..Bu yavruyu meraya 4-5 tane asi köpekler her daim salarsan olur olmazda düdük çalarsan bu köpek 4-5 seferde artık düdük sesiyle öğrendiği seylerı yapmayacaktır..tekrarı olmayan şeylerı gelişim dönemindeki köpekler unutuyor.Haftada 1 gun hıc olmadık tek cıkartıp bahsedılene gıtımlerın tekrar bence verılmeli.
Damızlık kullanılan korkak dişiler ve onun yanında aylarca kalan yavrular, yada yasına kadar kennelden çıkmamış tek sılah s esı duymamış a sosyal olarak kalmış köpeklerın bir çogunun bu çekingenliği atması yıllar alıyor yada hiç atamıyorlar. İstisnalar vardır tabiki...
Böyle köpekler avcıda olsalar silah korkularıda olmasa özellikle sahip ve ortam değişiminde bambaşka hale bürünüyorlar.
Bir arkadaşım korkuyor dediği köpeği, aldıgı yere gıdınce canavar kesildi..Korkudan eser yok.. Yada 1 senedir faaal avlanılan köpek yukarıda bahsettıgım gibi bır çatışma alanında kalınca avı bıraktı ..Bu örnekler.
Köpeklerın zıhınsel gelişimleri süresince ,özellikle bu setterlerin temel egitimden avlanıma kadar dikket edilmeli diye düşünüyorum ben..
Silah sesi özellikle ılk aylarda yavruya verilmeli..
Bir söz vardı ,köpek sahibi kadar avcıdır diye.Bu söze kulak vermek gerekli..